Годинник Zenith «перетнув» Ла-Манш через 110 років після першого історичного польоту цим маршрутом

Френкі Запата перетнув через Ла-Манш на літаючій платформі в годиннику Zenith.

На початку серпня 40-річний французький винахідник Френкі Запата, спортсмен-екстремал та екс-чемпіон світу з аквабайку, вперше в історії перелетіла протока Ла-Манш на літальному апараті Flyboard Air власної конструкції. Час свого польоту Запата вимірював щогодини Zenith Type 20 Chronograph Adventure Zenith Type 20 Chronograph Adventure, оснащеним автоматичним механізмом хронографа з колонним колесом El Primero з 50-годинним запасом ходу.

Цей експериментальний політ став для Запати другим за рахунком і цього разу завершився вдало. Ще наприкінці липня спортсмен-винахідник зробив першу спробу перетнути Ла-Манш, але в середині польоту його «флайборд» дав технічний збій і Запата впав у воду. Але 4 серпня він стартував недалеко від містечка Кале у Франції і благополучно приземлився в бухті святої Маргарити в Дуврі вже у Великій Британії. Політ зайняв у Запати 22 хвилини, за які він подолав відстань 35,4 км.

Нагадаємо, що у годинника швейцарської марки Zenith давня репутація вірних інструментів вимірювання часу в польотах у повітрі, а вся її історія безпосередньо пов'язана з першими «літаючими машинами» і бурхливим розвитком авіації в XX столітті в Європі. Так, 25 липня 1909 року французький пілот, інженер і винахідник Луї Блеріо здійснив перший у світі авіапереліт літаком власної ж конструкції через Ла-Манш і 37 хвилин свого шляху відміряв по годинах Zenith Pilot Montre d'Aéronef Type 20, першим «пілотним» наручним годинником бренду, який і зафіксував той світовий рекорд. І в цьому сенсі нинішній політ Запати, нового друга годинникового бренду, в рік 110-річчя польоту Блеріо тим же маршрутом, для історії Zenith вельми символічний.

Сам хронограф Zenith Type 20 Chronograph Adventure належить до сімейства «пілотних» годинників, які бренд випускає вже понад 100 років, якраз з моменту польоту Блеріо, і за ідеєю призначений для вимірювання часу в русі – при швидкому керуванні, в польоті, в швидкісне пересування на воді.

Великий діаметр циферблату та відмінна зчитуваність показань, у тому числі завдяки люмінісцентному покриттю всіх арабських цифр та індикаторів, велика заводна коронка, якою можна керувати і в рукавичках, – відмінні риси всієї колекції Pilot.

Дана модель хронографа управляється мануфактурним механізмом El Primero з колонним колесом і має запас ходу в 50 годин, естетично годинник вирішений у вінтажному дусі - 45-мм корпус виконаний з бронзи, а циферблат і ремінець забарвлені стильними тонами хакі.

Купити годинник бренду Zenith в Україні ви можете в салоні елітного годинника та прикрас “Акцент” за адресою: м. Запоріжжя, проспект Соборний, 151.