BARTOLOMEO FERRACINA – диво багатозадачності

Є розкішні вироби з гордою і довгою історією, покликані вважати час. І є предмети, призначені для задоволення при їх використанні. Але як часто можна зустріти "два в одному"?

В наш час незвичайне годинне мистецтво було визнано Мистецтвом з великої літери, і великі годинникові справи майстри минулого знову набувають законної поваги. Серед тих, хто брав участь у розробці мініатюрних механізмів, які повідомляють нам час, варто згадати про Бартоломео Феррачіні, годинникара та інженера з Соланьї, маленького села поряд з Бассано дель Граппа. Бартоломео випускав моделі багатьох типів і розмірів, від маятникового годинника до автоматів, від настільного до баштового годинника, включаючи моделі із зазначенням фаз Місяця, руху зірок і зодіаку. Йому це вдалося, хоча він обмежився застосуванням існуючих знань, без необхідності винаходити нові механізми.

Бажання вшанувати венеціанську годинникову майстерню 19 століття Бартоломео Феррачіні послужило стимулом для нового, гібридного створення. Вишуканий целулоїд і чисте срібло уклали в собі довгі контурні лінії, у той час як крихітні годинники, що вінчали ковпачок ручки, нагадують нам про задоволення писати тонким вістрям пера.

 

Купити ручки бренду  Montegrappa ви можете у салоні-магазині "Акцент" за адресою: м. Запоріжжя, проспект Соборний, 151