Breitling Navitimer 8 Super 8: Новинка Baselworld 2018 натхненна авіаційним секундоміром часів Другої світової війни

Годинник-секундомір Breitling Reference 637

Джерелом натхнення при створенні моделі Breitling Navitimer Super 8 послужив годинник із секундоміром Reference 637, який пілоти літаків-бомбардувальників часів Другої світової війни носили, пристібаючи до стегна.Годинник-секундомір Breitling Reference 637

Заводна головка Reference 637, що виступає, розташовувалася з лівого боку корпусу. Розмір і форма деталі дозволяли пілоту легко управлятися з секундоміром, навіть перебуваючи в льотних рукавичках. Кнопка, що окремо стоїть на корпусі, активувала відлік часу і функцію зворотного відліку.

Департамент Huit Aviation

Модель Reference 637 була виготовлена ​​в стінах департаменту Huit Aviation, створеного в 1938 Віллі Брайтлінгом, який був чудово обізнаний про жорсткі технічні вимоги військової та цивільної авіації. Назва департаменту є відсиланням до 8-денного запасу ходу, який забезпечували створювані всередині підрозділу бортові вимірювальні прилади. Годинник, розроблений у Huit Aviation, також цінувався за легкі корпуси та зручність в установці.

Віллі Брайтлінг розумів, що льотчикам доводиться працювати в дуже складних умовах, тому і вимірювальні прилади в літаках повинні бути не тільки добре читальними, а й суперміцними. Фахівці Huit Aviation перевіряли свої прилади на здатність витримувати ударне навантаження, вібрації, екстремальні температури та електромагнітні коливання, з якими стикалися пілоти та екіпаж літака.

Майбутнє легенди

Майбутнє легенди

Модель Breitling Navitimer Super 8 отримала 46-міліметровий корпус із задньою кришкою, що загвинчується, виконаний з титану або нержавіючої сталі. Носити годинник пропонується на коричневому шкіряному ремінці у стилі мілітарі.

З урахуванням характерного для Breitling двонаправленого безелю загальний діаметр корпусу становить 50 мм. Завдяки тому, що виступаюча над корпусом загвинчується заводна головка розташована з лівого боку, годинник зручний у носінні, незважаючи на значні габарити.

Breitling Navitimer Super 8

Версії моделі відрізняються кольором циферблату. Модель у сталевому виконанні має чорний циферблат, модель у корпусі з титану – циферблат кольору хакі. В обох випадках шкала годинника на циферблаті представлена ​​великими арабськими цифрами з люмінесцентним покриттям. Закриває циферблат опукле сапфірове скло з двостороннім покриттям антивідблиску.

Годинна і хвилинна стрілки теж забезпечені люмінофором, що робить Navitimer Super 8 легко читається при будь-якому освітленні. Перевернута трикутна мітка полегшує відстеження часу, що минув. На додаток до годинної та хвилинної стрілки модель оснащена центральною секундною стрілкою.

Breitling Navitimer Super 8
Роботу годинника забезпечує мануфактурний калібр Breitling B20, який базується на калібрі Tudor MT 5612 – механізмі з ексклюзивною системою автопідзаводу за допомогою двонаправленого ротора на шарикопідшипниках. Запас ходу становить понад 70 годин. Водонепроникність корпусу – 30 метрів. Як і всі моделі Breitling, Navitimer Super 8 є сертифікованим COSC-хронометром.