Женевський салон високого вартового мистецтва SIHH-2019

Новинки від ексклюзивних майстрів годинникової справи на SIHH-2019

З 1991 року Міжнародний салон високого вартового мистецтва SIHH відкрито для всіх, хто цікавиться досягненнями швейцарської годинної індустрії. Цього року виставка SIHH-2019 востаннє проходить у січні: починаючи з 2020-го, Салон синхронізується з BaselWorld і проводитиметься наприкінці квітня. А поки що колекціонери злетілися до Женеви, щоб познайомитися з новинками 18 історичних брендів та 17 нішевих марок. SIHH з'явилася в 1990 р. як майданчик для «франкомовних» брендів зі Швейцарії та Парижа, але пізніше розширилася. Найбільшим експонентом SIHH є компанія Richemont Group, один з найбільших виробників годинників, ювелірних прикрас та предметів розкоші (володіє марками A.Lange & Söhne, Cartier, Jaeger-LeCoultre, Vacheron Constantin, Montblanc, Piaget, IWC та ін.) часто називали «виставкою Richemont». Але останніми роками організаторам вдалося залучити більше яскравих учасників (Girard-Perregaux та Ulysse Nardin, що належать Kering, Hermès), загальна кількість експонентів збільшилася до 35.

серед новинок Zenith, представлених на SIHH-2019, була Defy Classic Black Ceramic - автоматична скелетована тристрілочна модель з датою. Новим у цьому годиннику є керамічний корпус, який вперше використовується в колекції Zenith Defy. Задня частина корпусу прозора. У годиннику застосовується мануфактурний автоматичний механізм Elite, удосконалений за допомогою кремнієвої палети та кремнієвого спускового колеса.

Zenith Defy Classic Black Ceramic

Цими днями до Женеви традиційно з'їхалися не лише безпосередні учасники Салону, а й багато інших провідних годинникових виробників. Так, у самому центрі міста рівно ті самі дні пройшли виставки робіт членів AHCI, Міжнародної асоціації незалежних годинникарів. Серед них Антуан Прецьюзо, Людовік Баллуар, Вінсент Калабрезе та інші. Прийняли участь і присутні на SIHH як такому Фелікс Баумгартнер та Карі Вутілайнен.

А Будинок BVLGARI організував (як і минулого року) свою моновиставку під прапором Pre-Basel, виставивши на ній цілу гаму новинок. Серед них особливо вразив жіночий годинник Diva's Dream з циферблатом, прикрашеним натуральним павичем пером, кілька шедеврів із сімейства Octo і, звичайно, модель Gérald Genta 50th Anniversary, присвячена півстолітньому ювілею марки великого майстра: платина, цифрова індикація хвилин з мг і дата логотип Gérald Genta на циферблаті.

Найкрасивіший і найдорожчий годинник салону

Жіночий годинник Lady Arpels Papillon Automate від Van Cleef & Arpels за 250 000 євро прикрашені «живим» метеликом. Метелик довільно «оживає» 19 разів на годину і змахує крилами від одного до чотирьох разів залежно від активності володарки та запасу ходу, що залишився. За бажанням механізм помаху крил можна привести в рух за допомогою головки, встановленої на позначці «вісім годин».

Циферблат хвилинного репетира North Sea Minute Repeater від Ulysse Nardin у корпусі з рожевого золота виконаний у техніці виїмчастої емалі. Сюжет – видобуток "чорного золота". Вартість моделі – 295 тисяч швейцарських франків.

 

Годинники Speake-Marin Piccadilly Crazy Skulls за 388 800 франків оснащені 60-секундним турбійоном, хвилинним репетиром та автоматоном: при активації репетира черепа роз'їжджаються і стає видно турбійон (як на фото).

SIHH-2019

Корпус, безель, задня кришка та заводна головка годинника Roger Dubuis Excalibur Quatuor Cobalt Micromelt покриті сплавом кобальту та хрому, що виробляється за технологією Micromelt. Цей матеріал на 100% біологічно сумісний, міцний та стійкий до корозії завдяки миттєвому утворенню захисної плівки. Модель буде випущена лімітованою серією з восьми екземплярів, вартість кожного – 390 000 швейцарських франків.

Серед новинок, представлених Piaget в рамках SIHH, були нові версії годинника Навички у розширеній колірній палітрі. Дві моделі з діамантами і ободками, що обертаються, доповнені ремінцями зі шкіри алігатора насиченого вишнево-рожевого кольору. Інша пара моделей з білого золота засліплює чудовим блиском повністю покритих діамантами циферблатів, які втілюють ювелірну досконалість. Піаже.

Серед новинок, представлених Cartier в рамках SIHH 2019, була колекція безкоштовно. До неї увійшли три моделі, в яких можна дізнатися про видозмінені форми годинника. Baignoire и Бак: їх пропорції та обсяги спотворені, а лінії витягнуті. Моделі випущені в обмеженій кількості - полювання почалося!