Breitling DC-3 здійснює кругосвітню подорож

З березня по вересень 2017 р. Breitling DC-3 вирушає у велике світове турне, що складається з кількох етапів – приголомшливе досягнення цього легендарного літака, який відзначатиме своє 77-річчя. Екіпаж буде не самотній у своїх перельотах з одного континенту на інший, тому що впродовж усієї цієї подорожі на борту перебуватиме також випущена обмеженим тиражем у 500 екземплярів серія Navitimer.

Привілейований партнер у підкоренні небес, Breitling демонструє свою прихильність до захисту спадщини повітроплавців шляхом сприяння у відновленні легендарних літаків – таких як Lockheed Super Constellation та Douglas DC-3. Цей двомоторний гвинтовий літак, випущений 1935 р., здійснив революцію у повітряних подорожах. Прозваний «літаком, що виробляв висадку в Нормандії», він отримав свою хвилину слави в червні 1944 р. Було збудовано понад 16 000 таких літаків, і більшість великих авіакомпаній придбали їх для свого парку повітряних суден. Сьогодні лише деякі все ще можуть літати, у тому числі – Breitling DC-3.

Цей DC-3 HB-IRJ був поставлений авіакомпанії American Airlines в 1940 р. і спочатку використовувався американською армією з 1942 по 1944 р., після чого продовжив служити різним комерційним авіалініям. Відновлений групою захоплених ентузіастів, тепер він літає під квітами Breitling та бере участь у різних авіашоу.

У 2017 р. Breitling відправляє свій DC-3 у велике кругосвітнє турне, що складається з кількох етапів, до яких входять Близький Схід, Індія, Південно-Східна Азія, Північна Америка та Європа. Це світове турне розпочнеться і закінчиться у Швейцарії, літак вилетить з Женеви у березні та повернеться у вересні на авіашоу Breitling Sion Airshow 2017. Подорож буде пронизана безліччю зупинок, які дадуть змогу організувати різноманітні заходи та взяти участь у повітряних виставах. Окремих привілейованих пасажирів запросять до борту на деяких ділянках перельоту.

Breitling також вирішила відзначити цю подію випуском серії, обмеженою 500 екземплярами свого славнозвісного авіаційного хронографа Navitimer. Ця сталева версія Navitimer 01 (46 мм), оснащена мануфактурним калібром Breitling 01, відрізнятиметься тим, що на задню стінку корпусу буде нанесено гравіювання з логотипом світового турне Breitling DC-3. Пристрасні ентузіасти, однак, будуть змушені чекати до осені 2076, перш ніж зможуть отримати цю модель, оскільки бренд вирішив відправити її в переліт навколо планети на борту Breitling DC-3, зробивши її тим самим по-справжньому учасником пригоди. Кожний годинник супроводжуватиметься сертифікатом, підписаним капітаном цього судна, яке здійснило політ.

asset-version-9e07aa6ef0-navitimer-breitling-dc-3 asset-version-98989a4772-navitimer-breitling-dc-3_03 asset-version-8408042888-navitimer-breitling-dc-3_02-1

asset-version-8dac022cf5-navitimer-breitling-dc-3_04

Починаючи це світове турне Breitling DC-3, Breitling знову доводить прагнення поділяти свою пристрасть до авіації з широкою аудиторією. Побачимося у березні 2017 на великому зльоті!