Breitling піднімається у небо з Franky Zapata на Flyboard® Air

Фахівець із високотехнологічних годинників та учасник найбільших досягнень аеронавтики став головним спонсором цього виняткового проекту зі створення літального апарату, який за допомогою реактивних двигунів дозволить людині зі свистом розтинати повітря, перебуваючи у вертикальному положенні. Це новий розділ у підкоренні небес та подоланні найшаленіших складнощів.

Френкі Запата, що народився в Марселі в 1978 р., спочатку мріяв про польоти над водою. У віці 16 років мрія змусила його спробувати катання на гідроциклі, і в цьому виді спорту він справив сильне враження, ставши професійним гонщиком випробувачем і здобувши безліч перемог на європейських та світових чемпіонатах.

Але Запата не просто визначний спортсмен. Його також веде дух першопрохідців, бажання не зупинятися на досягнутому та підкорювати нові рубежі. У 2011 р. він винайшов ESH Flyboard®дошку на реактивній тязі, що підключається до гідроциклу, що дозволяє їй «летіти» над водою. Цей пристрій, що не знає аналогів, миттєво став новим видом спорту, а також популярною, дуже видовищною новою дисципліною, змагання з якої проходять на міжнародному рівні.

Пристрасна людина та справжній боєць, Запата також заснував власну компанію, Zapata Racing®, яка сьогодні пропонує різні види водних реактивних двигунів для відпочинку та змагань – таких як Flyboard.® Pro Series, Hoverboard by ZR®та Jetpack by ZR®. Всі ці пристрої дозволяють по-новому лоскотати нерви в абсолютній безпеці до захоплення мільйонів користувачів у всьому світі.

asset-version-e8ffdbfb01-dsc_1171-cmyk

Випустивши у квітні 2016 р. дошку Flyboard® Air, Френкі Запата вивів бізнес на новий рівень, розробивши пристрій, здатний літати повітрям самостійно. Цей «автономний руховий агрегат» (АДА), що став результатом чотирирічних розробок, зараз знаходиться на етапі розробки прототипу і являє собою дошку вагою близько 20 кг, обладнану шістьма двигунами (чотирма під дошкою та двома з боків), які її стабілізують, і для яких потрібно розробити дуже складне програмне забезпечення. Стоячи вертикально на цьому НЛО, який розмірами трохи перевищує великий безпілотник, льотчик керує ним шляхом «перенесення маси», як сегвеєм, тримаючи в руці джойстик, за допомогою якого він регулює тягу.

Френкі Запата вже зробив кілька успішних – випробувань Flyboard, що викликали дуже великий інтерес.® Air і встановив світовий рекорд, зареєстрований у Книзі рекордів Гіннеса за дальністю польоту на реактивній дошці (типу ховерборду). Як будь-який справжній професійний авіатор, він надає великого значення безпеки, і його конструкція АДА дозволяє йому працювати навіть у разі відмови двигуна. Що стосується технічних характеристик, Flyboard® Air, який також іноді називають «реактивною дошкою», ставить амбітні цілі: досягти максимальної швидкості 160 км/год та максимальної висоти 3000 м, адже мрія Френкі Запата – колись літати над хмарами. Крім спортивно-розважального напряму, цей інноваційний апарат також може використовуватися в багатьох областях, таких як технічне обслуговування нафтових вишок, хмарочосів та мостів або у військових цілях.

asset-version-504a7f8ce5-dsc3532-cmyk asset-version-b6dcd1e0fc-franky-zapata_01 asset-version-f4c6f81148-dsc4256-cmyk

Допомагаючи проекту Flyboard® Air, Breitling має намір знову підтримати дух зухвалості та інновацій, яким завжди відрізнялася авіація з часів перших «повітряних пригод» – цим смаком до пригод, поєднанням сміливості та дисциплінованості, який постійно змушує аеронавтику розсовувати межі можливого.