Новинка серед смарт-годин: Frederique Constant Hybrid Manufacture

Frédérique Constant була серед піонерів у «гібридних» годинних перегонах, представивши в 2015 році модель Horological Smartwatch. Ідея була простою: замість того, щоб змушувати клієнта вибирати між традиційним і смарт-годинником, запропонувати все найкраще від обох варіантів в одній моделі.

Початковим посилом до створення гібридного годинника стала тривога, що охопила всі годинникові марки, що смарт-годинники, що з'явилися, витіснять з ринку механічні моделі. Таким чином, деякі давні марки прийняли виклик: якщо ти не можеш їх перемогти, стань одним з них.

Frederique Constant Hybrid Manufacture 3.0

Слід визнати, що смарт-функціональність у таких годинниках досить обмежена порівняно з повністю цифровими моделями. Однак її достатньо для того, щоб власник годинника відчував себе відірваним від традиційного коріння швейцарського годинникового мистецтва.

Frédérique Constant зайшла у нову гавань першою. Потім два роки тому інноваційна марка зробила ще один крок вперед зі своєю моделлю Horological Smartwatch 2.0. Примітною особливістю нового годинника було те, що, на відміну від інших смарт-годин на ринку, їхня батарея працювала 2,5 роки без необхідності заміни.

Цього року швейцарський виробник представив версію 3.0 свого гібридного годинника, додавши нове закінчення до знайомого імені.

Претендуючи на лаври ще однієї першої в індустрії марки, Frédérique Constant поєднала в моделі три технології - ще одна причина назвати її 3.0. Ці технології – традиційна годинникова мануфактура, функціонал смарт-годин та аналітика калібру.

Калібр Hybrid Manufacture FC-750

Погляньмо спершу на мануфактурний аспект годинника. Модель має патентований калібр власного виробництва Hybrid Manufacture FC-750, який забезпечує запас ходу в 42 години, відображає і час, і дату.

Крім того, механізм має електронний модуль, – теж розроблений на мануфактурі марки – що підтримує роботу смарт-функціонала годинника. Він підключений через так звану гібридну програму (Hybrid App), що активується кнопкою на лівій стороні корпусу. І тепер ми переходимо до другої іпостасі годинника.

Використовуючи Bluetooth, смарт-функції годинника розмістилися як на 12-годинній позначці, так і в програмі. У смарт-набір увійшли: відстеження активності, моніторинг сну, аналітика (подробиці далі), світовий час, коучинг та налаштування кнопки запуску. Не так багато функцій, але цілком достатньо для повсякденного життя.

Третя особливість нової моделі – аналітика калібру (Caliber Analytics). За допомогою алгоритму можна відстежити стан здоров'я механізму годинника: сервіс аналітики збирає інформацію за такими параметрами, як добовий хід, амплітуда коливань, помилка ходу. Результат діагностики відправляється в Hybrid App і графічно відображається в динаміці.

Калібр Hybrid Manufacture 3.0, reference 750MCN4H6, виконаний з полірованої нержавіючої сталі

Тим, хто цінує механічну складову моделі, сподобається функція вимірювання продуктивності годинника, подібна до тієї, яка у автомобілів моніторить їх стан. І як завжди, зелений індикатор означає, що все добре, а червоний – що настав час відносити годинник у сервіс – перевірити двигун, так би мовити.

Сучасна захопленість аналітикою призвела до того, що наявність будь-якої статистики стає необхідною комерційною складовою і у виробництві годинників. Чи змінить ця функція світ годинника – покаже час, а поки що це цікава опція, щоб розпочати дискусію з рештою шанувальників годинникових новинок.

Модель Horological Smartwatch 3.0 представлена ​​в 42 мм корпусі і доступна в 4 різних калібрах, включаючи різні варіації корпусу з нержавіючої сталі – 2-часткову або 3-часткову конструкцію, а також варіант у рожевому золоті.

Кожен годинник упакований у спеціальну коробку, в якій є знімний зарядний пристрій для функціоналу електронного смарт-годинника (модуль тримає заряд батареї протягом 7 днів), крім того, є і традиційна поворотна коробка для заводу основної пружини механічного калібру.