Frederique Constant присвячує обмежену серію відкриттю нової мануфактури

Ексклюзивний годинник присвячується відкриттю нової будівлі мануфактури Frederique Constant у годинниковому хабі План-лез-Уат у Женеві, Швейцарія.

Після гучного успіху, що супроводжував вихід годинника Perpetual Calendar Tourbillon Manufacture минулого року, Frederique Constant випускає дві нові обмежені серії у виконанні з нержавіючої сталі та з 18-каратного рожевого золота. Складну механіку новинок видно крізь класичний скелетонізований циферблат темно-синього кольору.

У годинах Perpetual Calendar Tourbillon Manufacture втілено прагнення засновників Frederique Constant до демократизації швейцарського часового ноу-хау та інновацій.
У 2004 році, після кількох років досліджень та розробок, Frederique Constant представив свій перший запатентований мануфактурний механізм – відзначений нагородами калібр Heart Beat Manufacture. Через чотири роки на базі калібру  Heart Beat Manufacture  бренд створив свій перший мануфактурний турбійон, одне з найбільш інтригуючих ускладнень у справі.
Пізніше, у 2016 році, 10-річний ювілей мануфактури Frederique Constant у План-лез-Уаті був відзначений випуском моделі Manufacture Perpetual Calendar, яка стала попередницею нового покоління швейцарських годинників із престижними ускладненнями за демократичною ціною та флагманом.

ГОДИННИКОВИЙ МЕХАНІЗМ
Мануфактурний автоматичний годинниковий механізм FC-975 має забезпечувати високий рівень точності. Вся річ – у деталях. Адже анкерне колесо та вилка механізму виготовлені з матеріалу, що відрізняється несприйнятливістю до температур, і успішно чинить опір силам земного тяжіння. Цей універсальний матеріал – кремній, один з найпоширеніших у земній корі, проте він знайшов своє визнання в багатьох ноу-хау.

Цей годинниковий механізм рівня Grande Complication має баланс із регулювальними смарт-гвинтами та ідеально врівноважену каретку витонченої конструкції. Запатентована Frederique Constant каретка турбійону складається з 80 деталей, що обробляються в майстернях мануфактури на верстатах з ЧПУ з точністю до 1-2 мікрони (0,001-0,002 мм). Для досягнення оптимальної точності на каретці турбійону кріпляться мініатюрні гвинти, що забезпечують ідеальне балансування. Рівновага каретки турбійону порушується тим, що анкерне колесо з вилкою розташовуються на ній зі зміщенням щодо центру. Тому конструктори Frederique Constant доповнили каретку системою регулювання Smart Screw, яка дозволяє ідеально врівноважити каретку і цим досягти стабільної амплітуди та частоти.

Купити годинник бренду Frederique Constant ви можете у салоні елітного годинника “Акцент” за адресою: м. Запоріжжя, проспект Соборний, 151