ГОЛОВНІ ГОДИННИКИ ЛОНДОНСЬКОГО МАРАФОНУ VIRGIN З ІНФОРМАЦІЄЮ CONNECTED WATCH

Лондонський марафон Virgin, який захоплює у свою орбіту всі вулиці британської столиці навколо річки Темзи, відчуває витривалість та психологічну стійкість учасників на трасі завдовжки 26,2 милі (42,195 кілометри).

Цього року марафон, що стартував у неділю 23 квітня о 08:55 за лондонським часом, залучив рекордні 253 930 кандидатів, які претендували на 50 000 доступних місць і зібрав на лінії старту понад 39 000 бігунів. У чоловічому та жіночому забігах знову брали участь кращі стаєри планети, у тому числі ефіопи Кененіса Бекеле та Тесфайє Абера у чоловіків та кенійки Мері Кейтані та Флоренс Кіплагат у жінок.

Переможницею лондонського марафону серед жінок стала Мері Кейтані, яка показала найкращий за всю історію результат у жіночому марафонському бігу – 2 години 17 хвилин та 1 секунда. У чоловіків 25-річний кенієць Даніель Ванджіру, переможець амстердамського марафону минулого року, фінішував першим із дуже близьким до світового рекорду результатом – 2 години 5 хвилин 48 секунд.

На кожному етапі марафону ключ до успіху криється у знанні самого себе та свого організму. Значення мають багато факторів: швидкість бігу, частота серцевих скорочень, кількість витраченої енергії та навіть погодні умови. Годинник TAG Heuer Connected Modular 45 дає бігуну найважливішу інформацію для розуміння процесів, що відбуваються, і досягнення найкращих результатів.

Графік прогресу

Залежно від рівня підготовки бігуна середня тривалість його тренувань має становити 7 годин на тиждень, за які необхідно пробігти понад 40 кілометрів, розбивши цю відстань на три тренування по 12,8 кілометра у кожному.
Додаток Google Fit дозволяє чітко дотримуватись цього плану, маючи повне уявлення про прогрес та вибираючи інтервали з урахуванням показника VO2, що характеризує максимальну здатність легень забезпечувати організм киснем.

Вибір правильного темпу

Тренування на помірних швидкостях є основою хорошої підготовки, у той час як інтенсивні періоди допомагають розвивати витривалість та психологічно привчати себе до довгих відстаней, підвищуючи опірність організму до болю.
Годинник TAG Heuer Connected Modular 45 розраховує швидкість на коротких і довгих дистанціях для будь-яких покриттів. Це знання потрібно заздалегідь узгодити з картою маршруту, щоб визначити, де слід докладати більше зусиль під час забігу, а де – менше.

Їжа для переможців

Їжа – це паливо для організму. Перетворення енергії є життєво важливим процесом у стаєрському бігу, а організм спортсмена має бути готовим до поповнення енергетичних запасів під час бігу. Маючи в своєму розпорядженні в реальному часі інформацію про кількість витрачених організмом калорій, можна розробити найбільш відповідну стратегію харчування під час забігу.
А кілька тренувань завдовжки по 10 кілометрів двічі на тиждень дозволять довести цю стратегію до ідеалу, щоб набути впевненості у власних силах і закласти солідну базу для протистояння труднощам стаєрського бігу.

Вплив перепадів температури

Фізичні можливості організму значною мірою залежить від впливу довкілля. Чоловіки та жінки однаково схильні до впливу температури та вологості повітря. Відхилення від ідеальної температури, яка називається також «термальним оптимумом», можуть покращувати або погіршувати результати спортсмена, незалежно від рівня його фізичної підготовки.
За останні 5 років середня температура під час лондонського марафону Virgin коливалася від 14 до 21°C. 23 квітня вона не перевищить 15°. Ця температура сприятлива для бігунів, які тренуються у теплому кліматі.