Omega Seamaster Diver 300M Black Black – новинка 2021 року

Моделі OMEGA 21 століття залишаються вірними оригінальному дизайну дайверських годинників, проте відрізняються новими високотехнологічними матеріалами і механізмами. Новинка компанії Omega 2021 року – модель Seamaster Diver 300M у корпусі із чорної кераміки. Незважаючи на образ у стилі «full black», годинник чудово читається. Принаймні на суші.

У цій моделі діаметром 43,5 мм переважає чорна кераміка [ZrO2]. Корпус, безель, циферблат з хвилеподібним візерунком, заводна голівка та гелієвий клапан зроблені з цього чудового матеріалу, який надає годинникам ефектну графічність. Це стало можливо завдяки складній технології лиття кераміки під тиском. Однак ще кілька років тому це було практично неможливе. Вирізати з кераміки дрібні деталі досить складно, тому в керамічному годиннику, який випускався раніше, функціональні елементи, як правило, виготовлені з металу з PVD-покриттям.

Механізм із автопідзаводом, коаксіальний спуск. Наявність сертифіката Master Chronometer, затвердженого Швейцарським федеральним інститутом метрології (METAS), є стійкістю до впливу магнітних полів силою до 15 000 гаус. Вільно вагається регулятор баланс-спіраль з кремнієвою пружиною, інерційний сектор з двостороннім обертанням. Спеціальне розкішне оздоблення з візерунком "Женевські хвилі", ротор автопідзаводу та мости з родієвим покриттям.

Для того щоб забезпечити видимість у нічний час, не порушуючи естетику моделі, OMEGA зробила вибір на користь антрацитового покриття Super-LumiNova на дайверській шкалі, а також чорного PVD-покриття на мітках, скелетонізованих стрілках і точці в положенні «12 годин».

Застібка на чорному каучуковому ремінці також керамічна. Як підсвічування в годиннику використаний склад Superluminova антрацитового кольору. Вдень скелетонізовані стрілки, часові індекси, дайверська шкала та трикутна мітка на позиції «12 годин» виглядають однаково сірими, щоб не вибиватися із «фантомної» стилістики. У темний час доби годинник підсвічується двома кольорами – синім та зеленим.

Як відомо, у моделях Seamaster останніх років хвилі на циферблаті виконані лазером. У цій моделі за допомогою лазера на циферблат нанесли не лише фірмовий хвилеподібний малюнок, але й хвилинну розмітку, напис Seamaster і логотип Omega. Те ж об'ємне лазерне гравіювання прикрашає безель, що обертається в один бік.

Керамічна задня кришка оснащена вставкою із сапфірового скла. Це маленьке віконце відкриває вид на автоматичний калібр Omega Co-Axial Master Chronometer 8806. Механізм, сертифікований Федеральним Швейцарським Інститутом Метрології (METAS), працює із частотою 3,5 Гц та забезпечує 55-годинний запас ходу.