TAG Heuer показала досягнення аерокосмічної промисловості КНР

Виставка, присвячена місячній програмі Китаю, відбулася в рамках салону Baselworld 2018.

У Базелі марка TAG Heuer дивувала не лише новим годинником. Частиною експозиції бренду в рамках салону Baselworld 2018 стала виставка, присвячена місячній програмі Китаю.

У центрі уваги ЗМІ та гостей виставки опинилися перший китайський місяцехід «Юйту» (кит. «Нефритовий заєць») та ракета-носій «Чанчжен-5» (кит. «Великий похід-5»), що працює на рідкому кисні та рідкому водні. Захід відвідали президент годинникового спрямування корпорації LVMH та керівник TAG Heuer Жан-Клод Бівер, пан Сю Сінлі, генеральний директор компанії Chang'E Aerospace Technology LLC (Пекін) та пані Цуо Вей, дослідник Національної астрономічної обсерваторії Китаю (NAOC) академії наук (CAS) та заступник головного конструктора системи наземного зв'язку CLEP.

TAG Heuer показала досягнення аерокосмічної промисловості КНР

Місячна програма Китаю (місія CLEP) офіційно стартувала у 2004 році. Вона складалася з трьох етапів: вихід на орбіту, приземлення на поверхню Місяця та повернення на Землю. У 2007 році Китай успішно запустив перший супутник зондування Місяця «Чан'е-1», який виконав зйомку поверхні Місяця, необхідну для складання докладної тривимірної карти. Ця ключова подія поставила Китай в один ряд із країнами, що лідирують у галузі космічних досліджень. У 2008 році, в рамках другого етапу місії CLEP, Китай успішно запускає «Чан'є-2» та «Чан'е-3».

У 2014 році офіційно розпочався третій етап CLEP. У планах програми – запуск космічної місії «Чан'е-5» у 2019 році, висадка на поверхню Місяця та збирання проб ґрунту. Завершення третього етапу означає не просто благополучне повернення місії. Це стане важливим досягненням в історії китайської космічної програми – своєрідним «чотириразовим успіхом», що включає автоматичний збір зразків, перший зліт з місячної поверхні, першу безпілотну стиковку на навколомісячній орбіті, віддалену від нас на 38 млн. кілометрів, і першу доставку на Землю місячного ґрунту. із другою космічною швидкістю.

TAG Heuer показала досягнення аерокосмічної промисловості КНР

Стратегічним партнером та офіційним хронометристом Місячної програми Китаю компанія TAG Heuer стала у 2017 році. Основна мета програми полягає у збиранні зразків місячного ґрунту та їх доставці на Землю. Крім того, на навколомісячній орбіті вперше має відбутися автоматичне безпілотне стикування модулів. У рамках Програми дослідження Марса Китай відправить безпілотний зонд для дослідження Марса в 2020 році з метою проведення досліджень на Червоній планеті.

Результатом тісної співпраці TAG Heuer та Місячної програми Китаю став випуск двох ексклюзивних серій.

Під час створення Carrera Heuer 01 CLEP Special Edition дизайнери TAG Heuer надихалися невидимою стороною Місяця. Серія обмежена 100 екземплярами. Усі елементи цієї моделі: від ремінця до циферблату, включаючи хронографи та безель, – виконані у чорному кольорі, а акценти розставлені за допомогою деталей із люмінесцентним покриттям. Усередині 43-міліметрового сталевого корпусу з чорним покриттям PVD встановлений мануфактурний калібр Heuer 01.

TAG Heuer показала досягнення аерокосмічної промисловості КНР
На тлі темно-сірого циферблату з піскоструминною обробкою виділяються чорні мітки з золотим напиленням, хвилинна і годинна стрілки з люмінесцентним покриттям Superluminova® для кращої зчитуваності показань. На задній кришці корпусу вигравірувано напис «Official CLEP Watch» (Офіційний годинник CLEP) та серійний номер.
TAG Heuer показала досягнення аерокосмічної промисловості КНР
Друга модель випущена у рамках колекції Aquaracer та оснащена механізмом з автоматичним підзаводом (Calibre 5). Цей годинник має всі відмінні риси колекції Aquaracer. Корпус діаметром 43 мм та чорний керамічний безель, що обертається в одному напрямку, характеризується водонепроникністю до глибини 300 метрів.
TAG Heuer показала досягнення аерокосмічної промисловості КНР
На честь співпраці з Місячною програмою Китаю на чорному опаловому циферблаті біля позначки «9 годин» дизайнери розмістили зображення Місяця, а на задній кришці, що загвинчується, зі сталі вигравіруваний напис «Official CLEP Watch» (Офіційний годинник CLEP) і зображення Місяця.
TAG Heuer показала досягнення аерокосмічної промисловості КНР