Вісім кольорів веселки – незвичайні Hublot Big Bang

Райдужний циферблат, безумовно, один з головних годинникових трендів 2019-го. І якщо раніше годинник з інкрустацією самоцвітами по безелю вважалися виключно жіночими, то тепер все частіше дорогоцінна веселка прикрашає серйозні механічні моделі. Для всіх, хто любить колір у всіх його проявах, будь то комбінація тон у тон, контрастні поєднання колірних блоків або градієнт деград, швейцарська годинникова марка Hublot створила годинник Big Bang One Click Rainbow та Big Bang Unico Rainbow. Кожна з цих двох яскравих моделей здатна додати фарб будь-якому образу і буде відмінно виглядати навіть з чорно-білим, просто чорним або просто білим вбранням. Але по-справжньому карколомного ефекту можна домогтися, поєднуючи райдужні моделі з одягом червоних, фіолетових, жовтих або помаранчевих тонів.

У червні минулого року амбасадором Hublot став популярний хіп-хоп музикант Нікі Джем, виконавець композиції «Live it Up», офіційної пісні чемпіонату світу з футболу, що проходив у Росії, де Hublot був офіційним хронометристом. У грудні минулого року в Майамі Hublot представили результат співпраці з музикантом - години Big Bang Meca-10 Nicky Jam. Модель була доступна в трьох версіях: в корпусі з чорної кераміки, в корпусі із золота King Gold з повною інкрустацією діамантами огранки «багет» і із золота King Gold з дорогоцінними каменями всіх кольорів веселки на безеле. У мануфактури пішло два роки на те, щоб перетворити концепт в реальність, але годинник вийшов настільки яскравими і незвичайними, що поставили напрямок подальшого розвитку стилю Hublot.

На годинниковій виставці в Базелі в березні цього року марка представила ще одну модель, чий безель інкрустували дорогоцінними каменями всіх кольорів спектру - Big Bang Unico Sapphire Rainbow. Корпус був повністю виконаний з цільного сапфіру, що вимагає високої майстерності і точності від часовиків, а 48 сапфірів, рубінів, топазів і цаворитів багетної огранки красувалися на безеле з білого золота. Тепер, ближче до кінця 2019 року, марка представляє ще дві моделі, в яких різнобарв'я веселки поширилося на всі зовнішні поверхні годин.

Big Bang Unico Rainbow з корпусом із золота King Gold отримала не тільки різнокольоровий безель з 48 камінням багетної огранки, але й інкрустацію 388 камінням. 176 з них розташувалися безпосередньо на 45-міліметровому корпусі і 212 на внутрішньому кільці циферблата, годинних індексах і контурах лічильників хронографа. А до семи кольорів спектру, відкритого Ісаком Ньютоном, Hublot додали восьмий - яскраво-рожевий маджента, за який тут відповідають сапфіри. Кольорова схема розташування рубінів, аметистів, блакитних топазів, цaворитів, рожевих, синіх, жовтих і помаранчевих сапфірів на безеле поширюється не тільки на інкрустований корпус, а й на ремінець (шкіра алл). Усередині цього кольорового хронографа працює мануфактурний механізм з 72-годинним запасом ходу і функцією flyback.

Якщо Big Bang Unico адресовані насамперед сильній половині людства, то Big Bang One Click Rainbow з корпусом діаметром 39 мм підійдуть і дамам. У цій моделі цифербл закритий, що дозволило майстрам-закріплювачам повністю його інкрустувати, залишивши без каменів тільки годинникові індекси, стрілки, логотип і віконце з індикатором дати. Якщо порахувати всі камені на циферблаті і корпусі, вийде 425 штук: 118 на корпусі і 307 на циферблаті.

Для закріплення самоцвітів Hublot задіяли традиційні техніки - так звану карбонову, коли камінь тримають чотири металічні лапки, і «канальну», або «рейкову», для каменів багетної огр.

Взагалі, вершина майстерності закріплювачів мануфактури - унікальні годинники Big Bang вартістю кілька мільйонів доларів. Наприклад ті, що подарувала співачка Бейонсе чоловікові, музикантові і продюсеру Джей Зі на його 43-річчя в 2015 році. Або ті, що мануфактура випустила трохи раніше цього року обмеженим тиражем — Classic Fusion Chronograph Orlinski High Jewellery з 485 діамантами, Big Bang MP-11 High Jewellery з 549 діамантами, Spirit of Big Bang High Jewellery з 286 діамантами. Тут використана невидима закріпка каменів, при якій металічні лапки не видно зовсім (така закріпка вимагає декількох місяців роботи і граничної уваги майстра - найменша помилка, і все доводиться починати спочатку). Але настільки дорогі техніки раціонально застосовувати в моделях, що випускаються обмеженим тиражем. Big Bang One Click Rainbow і Big Bang Unico Rainbow вийшли в рамках регулярної колекції, тобто в тиражі не обмежені і коштують менше € 130 тис. У порівнянні з «мільйонниками» - цілком доступно.

Купити годинник брендa Hublot в Запоріжжі ви можете в салоні елітних годинників і прикрас "Акцент" за адресою: проспект Соборний, 151.