Baselworld 2017: Zenith Defy El Primero 21 НОВА ЕРА ЛЕГЕНДИ EL PRIMERO – ЕРА СТІХ ДОЛІЙ СЕКУНДИ

Швейцарський виробник годинника зі 150-річною історією, марка Zenith міцно зайняла місце в третьому тисячолітті завдяки новому поколінню хронографів, що ведуть рахунок часу в 100-х частках секунди. Зберігаючи вірність своїм легендарним традиціям, модель Defy El Primero XXI століття демонструє цілу низку видатних якостей: годинний механізм власного виробництва, сертифікований COSC, що приводить в дію лічильник сотих часток секунди за допомогою центральної стрілки з унікальними динамічними характеристиками, завдяки яким вона здійснює один оберт за секунду . Його конструкція з двома кінематичними ланцюгами заснована на використанні двох регуляторів, виконаних з композиту CNT (Carbon Matrix Carbon Nanotube – вуглецева трубка з вуглецевою матрицею), нового запатентованого матеріалу, несприйнятливого до впливу електромагнітних полів і перепадів температури в межах, що значно перевищують. Ув'язнений у великий титановий корпус товщиною 44 мм, механізм Defy El Primero 21 є зразком високої точності. Найточніший у світі серійний хронограф 1969 відкриває принципово нову еру.

Визнаний лідер серед виробників високочастотних хронографів, з Defy El Primero 21 марка Zenith досягає неймовірного рівня точності завдяки легендарному годинниковому механізму El Primero. Від десятих до сотих частин секунди - просто квантовий стрибок у плані продуктивності та інжинірингу.

Від 10 до 100 – темпи зростають

1969 рік: Компанія Zenith робить свій зірковий внесок у легендарну історію хронографів, випустивши El Primero (що мовою есперанто означає «перший»): вбудований автоматичний годинниковий механізм з колонним колесом, що «б'ється» в ритмі 36000 коливань/год (5 Гц), що дозволяє йому досягати хронометричної точності в десяті частки секунди. На даний момент він є найточнішим серійним хронографом у світі. Нове століття приносить нові рекорди, не відступаючись від своїх принципів, Zenith розсуває можливості годинникової механіки. Defy El Primero 21 вимірює соті частки секунди за допомогою центральної стрілки, його механізм працює з частотою 50 Гц, що робить його вдесятеро швидше і точніше від знаменитого попередника. Перші плоди блискучого поновлення.

Висока швидкість, точність і надійність: El Primero 1969 року і Defy El Primero 21 мають спільні гени переможця. Марка є володарем рекордних 2 нагород в області хронометрії. Слід зазначити, що нове покоління хронографів від початку розроблялося з урахуванням нових тенденцій індустріалізації. Діаметр 333 мм у порівнянні з 32 мм у попередника, товщина 30 мм у порівнянні з 7,9 мм у оригінального хронографа, 6,50 компоненти проти 203 у моделі 278 року. Більш складні механічні функції реалізуються за допомогою меншої кількості деталей: так само, як в автомобільній та авіаційній промисловості, Defy El Primero 1969 є витвором сучасного інженерного мистецтва, що передбачає статистичне визначення розмірності, співвідношення функціональних розмірів з можливостями машини, для того, щоб максимально спростити процес складання та налаштування та в результаті досягти максимального рівня продуктивності та пройти процедуру сертифікації.

Таким чином, нова модель є своєрідною презентацією оновленого годинникового механізму El Primero, що відрізняється покращеними робочими характеристиками та оснащений новими регулюючими органами та запатентованим механізмом керування функціями хронографа. Сертифікований COSC і здатний вимірювати час з точністю до сотих часток секунди, цей сучасний калібр гордо заявляє про свої амбіції: стати найточнішим на ринку. Поєднання сучасних технологій та традиційних знань, він поєднує в собі багате минуле Zenith з найновішими досягненнями в галузі годинникового виробництва.

Подвійна архітектура

Центральна стрілка хронографа в Defy El Primero 21 здійснює повний оберт по циферблату за одну секунду і є своєрідною естетичною, оптичною та акустичною візитною карткою цієї моделі. Цей простий, швидкий і прямий спосіб зчитування часток секунди дозволяє відчути реальність однієї секунди в момент її вимірювання.

Частота досягає вражаючих 360000 XNUMX коливань/год, забезпечуючи точність до сотих часток секунди і витрата енергії в десять разів вище, ніж у оригінальної моделі.

Інша унікальна особливість пов'язана з бажанням уникнути будь-яких ризиків від впливу хронографа на плавний хід годинника: саме тому Defy El Primero 21 оснащений двома незалежними «коробками передач»: однією для часу та іншою для хронографа. Кожна має свою власну систему передачі та спуску та не має перемикачів.

Пам'ятаючи про своє історичне коріння, баланс годинника коливається з високою частотою 5 Гц – знамениті 36000 коливань/годину, що характеризують усі хронографи El Primero з 1969 року. Високоточний прилад, яким він був завжди, цей автоматичний годинниковий механізм має сертифікат COSC та запас ходу 50 годин, протягом яких хронограф може працювати автономно протягом 50 хвилин.

Спіраль балансу у виконанні із композиту CNT (новий запатентований матеріал)

У 1865 році Жорж Фавр-Жако, молодий, але далекоглядний засновник марки Zenith, зібрав під одним дахом весь спектр фахівців, що беруть участь у виробництві годинників, які були розсіяні по різних майстернях, створивши таким чином першу годинну мануфактуру промислового масштабу. Цей дух незалежності та концепція інтегрованих знань виявилися повною мірою при розробці нового годинникового механізму El Primero 21, що виробляється цілком у рамках компанії та оснащений власними запатентованими спіралями балансу. Закляті вороги точності: гравітація, температура та магнетизм були повністю нейтралізовані.

В основі нових спіралей балансів, розроблених інженерами компанії LVMH, лежить запатентована технологія, яка також стала світовою прем'єрою. Виняткові фізичні та механічні властивості спіралей балансів з їх графеновою матрицею роблять їх несприйнятливими до впливу магнітних полів далеко за рамками прийнятого стандарту 15 гауссів, що гарантує бездоганну точність за будь-яких умов використання.

Крім інтегрованої конструкції з двома кінематичними ланцюгами і чудових хронометричних характеристик нових спіралей балансів годинний механізм El Primero 21 може похвалитися запатентованим механізмом обнулення показань хронографа, що складається з трьох основних компонентів, і ексклюзивним пусковим механізмом, що забезпечує одночасний і XNUMX секунд.

Годинниковий механізм El Primero нового покоління має два барабани і керує центральними годинниковою та хвилинною стрілками, малою секундною стрілкою на позначці «9 годин», центральною стрілкою лічильника сотих часток секунди, що проходить по розташованій на колі шкалою, 30-хвилинним лічильником на позначці «3 години », лічильниками секунд та десятих часток секунд на позначці «6 годин» та покажчиком запасу ходу хронографа у відсотках на позначці «12 годин». Ручний завод здійснюється за допомогою заводної головки, що має два положення (для заводу та встановлення часу) в обох напрямках: за годинниковою стрілкою для хронографа та проти годинникової стрілки для годинника. 25 поворотів заводної головки достатньо для максимального рівня заводу барабанного барабана хронографа. Ротор автопідзаводу з вирізом у формі зірки/відкритий ротор автопідзаводу у формі зірки забезпечує автоматичний завод годинника в одному напрямку.

Коронна точність до сотої частки

Defy El Primero 21 уособлює нове покоління хронографів Zenith, в основі яких лежить сучасна механіка, доповнена незрівнянними динамічними, оптичними та акустичними характеристиками.

Він з гордістю представляє традиції мануфактури, що має багаторічний досвід у галузі хронометрії, і водночас втілює найсучасніші технологічні досягнення. Ці технології знаходять своє вираження у чудовому дизайні. Заслуговує на окрему увагу корпус товщиною 44 мм у виконанні з титану класу 5, натхненний оригінальними моделями El Primero. Оснащений рифленою заводною головкою і кнопками управління хронографом, цей корпус з його короткими вушками демонструє поєднання сатинованих поверхонь і поверхонь з крацюванням і відмінно виглядає на каучуковому ремінці зі шкіряною підкладкою, оснащеному подвійною застібкою, що розкладається.

Лічильник сотих часток секунди створює вірний візуальний ефект завдяки внутрішньому кільцю безеля з нанесеною на нього градуйованою шкалою з поділками від 0 до 100, яким блискавично проноситься стрілка, що виконує повний оборот всього за одну секунду.

Як «обличчя» нової лінійки годинника Zenith, скелетизований циферблат являє світові їх елегантний і сучасний декор. Безперервно рухається секундна стрілка з противагою у формі зірки, широкі стрілки прямокутної форми з люмінесцентним покриттям і фацетовані часові позначки: всі основні відмінні риси El Primero на місці, у тому числі лічильники, виконані у двох кольорах, синьому та темно-сірому, і нагадують про легендарний хронограф 1969 року.

Defy El Primero 21, візитна картка автентичної швейцарської мануфактури та обіцянка майбутніх інновацій.