BASELWORLD ОСВІЧНЯЄ ВИРОБНИЦТВО ПЕРШОГО ХРОНОГРАФУ З ФУНКЦІЄЮ FLYBACK (безперервний вимір часу)

Власна розробка з нуля протягом шести років, виробництво компонентів усередині компанії, і, нарешті, збирання власного калібру: виробництво Flyback Chronograph від Frederique Constant – це диво. Однак найголовніше, що Frederique Constant пропонує свій годинник із цим калібром за €3695 у роздробі. Так, це можливо: Flyback Chronograph власного виробництва є меншим ніж за €4000.

Функції Flyback Chronograph

Складний механізм FC-760 навіяний Flyback-хронографами 1930-х років та бажанням вийти за рамки звичайної конструкції хронографа. У той час як звичайна функція хронографа використовується як секундомір для вимірювання часу протягом певного інтервалу, з Flyback користувач може керувати хронографом без скидання його в нуль кожного разу. З функцією Flyback, стрілку хронографа можна зупинити, скинути на нуль і перезапустити одним натисканням кнопки. Ця функція потрібна для синхронізації інтервалів подій під час перегонів.

Запатентований Star Wheel

Безпомилкова характеристика високоякісних хронографів є стовпець шестерень, які обертаються на підшипниках, для контролю функцій пуск, стоп і скидання. У звичайних механізмах цей компонент має кілька стовпців. На противагу цьому, калібр FC-760 не має стовпця шестерень стандартного типу, але є зіркоподібний. Разом з робочим важелем, який контролюється кнопкою старт/стоп, цей компонент відповідає за безперебійну роботу механізму.

Розвиток

Команда годинникових експертів Frédérique Constant невпинно працювала, підтримуючи новаторські амбіції, щоб підкорити нові висоти запуском однієї з найскладніших моделей годинникових механізмів: необхідні конкретні спеціальні знання для його створення, а також кваліфіковані годинникарі для складання. Після тривалого процесу креслення, конструювання, прототипування та підсумкового створення годинника, вони кинули виклик усім негараздам, борючись з необхідною геометрією, силами регулювання, щоб створити новий надійний механізм FC-760.

Direct «In-Line» Flyback

При натисканні на кнопку лише один раз таймер знову запускається з нуля. У цьому випадку натискний елемент на 4 годинах і пов'язаний з ним механізм виконує три завдання, які повинні виконуватися дуже швидко одне за одним. Спочатку зчеплення розтискається, потім хронограф скидається в нуль за допомогою молоточка, похилі поверхні якого повертають два осердя скидання таким чином, що стрілки знову стають вертикально. І, по-третє, зчеплення зачіпляється ще раз, як тільки натискний елемент відпускається.

Квінтесенція дизайну Frederique Constant

Ця колекція представляє дві основні версії, одна з яких, по суті, виглядає повсякденно, з сріблястим або темно-сірим гладким циферблатом. Інша ще класичніша, зі срібним циферблатом, з вишуканим “Clou de Paris” декором, чорні римські цифри та стрілки у стилі Breguet. Обидві ці версії нержавіючої сталі або рожевого золота з покриттям з нержавіючої сталі. Три циферблати розміщені на 3, 6 та 9 годин показуючи 30-хвилинний лічильник, дату та секунди відповідно.