ДЖИРО Д'ІТАЛІЯ: 100-а ВЕЛОГОНКА ІТАЛІЙСЬКОГО ГРАНД-ТУРА НАБИРАЄ ХІД!

Траса довжиною 3609,1 км із проїздами на висоті понад 2700 метрів. Джиро д'Італія - ​​одна з найнапруженіших велогонок у світі, дух якої ідеально передає девіз #DontCrackUnderPressure.

Для TAG Heuer, який у жовтні минулого року відновив свої відносини зі світом велоспорту, це чудова можливість зробити свій внесок у святкування століття легендарних перегонів.

Старт оголошено! Сьогодні в Альгеро розпочалася довгоочікувана ювілейна 100-та велогонка Джіро д'Італія, в якій вперше представлені кольори TAG Heuer. Завдяки угоді світового рівня, укладеній із RCS Media Group у лютому, швейцарська годинна марка стала Офіційним хронометристом змагання.

Виконавчий директор TAG Heuer та президент вартового підрозділу концерну LVMH Жан-Клод Бівер сказав: «Джиро д'Італія – одна з найбільших велогонок у міжнародному календарі Цього року це легендарне змагання відзначатиме свій 100-річний ювілей. І ми з особливим задоволенням виступаємо сьогодні в ролі Офіційного хронометриста цієї знаменитої гонки. Крім того, прагнення інновацій, продемонстроване її організаторами, ідеально поєднується з авангардним духом TAG Heuer».

Джиро д'Італія – щорічна велогонка, яка складається з кількох етапів і вважається другим за значимістю велозмаганням міжнародного масштабу. Вперше Джіро д'Італія відбулася 1909 року з ініціативи газети La Gazzetta dello Sport і була скасована лише двічі: під час Першої та Другої світових воєн.

Змагання складається з 21 етапу та охоплює 3609,1 км траси, що пролягає гірськими перевалами на висоті понад 2700 метрів і наймальовничішими куточками Італії від узбережжя Середземного моря до вершини гори Монте Граппа, проходячи через гору Етна. Перегони стартували сьогодні в Альгеро. Фінішну лінію спортсмени перетнуть 28 травня в Мілані, що символічно для TAG Heuer, ім'я якого історично пов'язане з легендарною трасою Monza.

TAG Heuer та велосипедний спорт

Перше звернення марки до світу професійного велоспорту відбулося в 1946 році, коли в брошурі швейцарського виробника годинника HEUER вперше були згадані кишенькові хронометри для вимірювання часу під час гонок та випробувань. Більше 30 років тому, в 1985 році, TAG Heuer серйозно заявив про себе у світі професійного велоспорту, виступивши як спонсор команди HEUER SKIL SEM, очолюваної Шоном Келлі. З 1986-1987 по 1990 рік марка продовжувала бути присутнім у цій сфері, співпрацюючи з командою KAS TAG HEUER та американською командою 7-Eleven Cycling Team, заснованою самим Джимом Очовичем, сьогоднішнім Президентом та Генеральним директором BMC Racing Team. У 2017 році TAG Heuer виступає в ролі партнера BMC Racing Team і розпочинає співпрацю з 10 основними перегонами у міжнародному календарі.