Екологічна мануфактура OMEGA

Часовий бренд OMEGA бере участь у збереженні ресурсів нашої планети за допомогою впровадження енергоефективної концепції, що базується на сонячній технології та на використанні ґрунтових вод.

Сучасна будівля мануфактури OMEGA була збудована із застосуванням енергозберігаючих технологій, що відображає вірність бренду концепції сталого розвитку. Будівля по суті знаходиться на енергетичному самозабезпеченні завдяки особливому мікроклімату приміщень та енергоефективній концепції. Сотні фотоелектричних сонячних батарей на даху забезпечують його безкоштовною енергією у достатній кількості, при цьому надлишкове тепло також витрачається у виробництві.

561 фотоелектрична сонячна батарея на даху генерує велику кількість чистої та вільної енергії.

Енергозберігаючі лампи з датчиками світла та сонячне затінення на зовнішніх вікнах дозволяють раціонально використовувати природне освітлення, а ґрунтові води з'єднані з тепловипромінюючими панелями для більшої ефективності. Проект розроблений архітектором Сігеру Баном, який часто вдається до екологічно чистих матеріалів, таких як будівельний картон або деревина, які також поставляються місцевими виробниками. Цю деревину можна вважати безпечним для навколишнього середовища і швидковідновлюваним матеріалом, оскільки обсяг, що пішов на будівництво, відповідає всього 2,6 години зростання дерев на території Швейцарії.

Навіть вентилятори, що використовуються в системі кондиціювання, є енергоефективними і сприяють зниженню споживання електроенергії.

Турботу про довкілля видно не лише у стінах мануфактури – навіть прилегла територія допомагає компенсувати викиди вуглецю завдяки 200 посадженим деревам. Значні інвестиції швейцарського бренду в альтернативні відновлювані джерела енергії служать доказом того, що виробництво предметів розкоші не повинно відбуватися за рахунок виснаження ресурсів планети.