Omega відроджує історичний калібр ХІХ століття

Цього року годинникова компанія Omega святкує своє 125-річчя. З нагоди ювілею буде випущено низку новинок, і одна з найпримітніших – реінкарнація легендарного калібру 19 століття Omega. Історичний механізм для кишенькового годинника був створений у 1894 році, в ньому вперше застосували запатентовану систему заводу годинника та встановлення стрілок однією тільки заводною головкою. Важливо й те, що виробництва було переведено з ремісничих на індустріальні рейки; в результаті точність виготовлення компонентів зросла, деталі стали взаємозамінними, а їхня вартість суттєво знизилася.

Калібр випускався аж до 1923 року, але в розпорядженні Omega досі є значна кількість справжніх комплектуючих – на складах, а також у музеї компанії в Б'єнні. Вони будуть використані в Omega Atelier Tourbillon для збирання 19 нових механізмів. У справу підуть історичні мости, платини, спуски та біметалічні спіралі балансу. Заводні барабани та пружини, гвинти та ряд інших компонентів будуть виготовлені заново. Весь калібр буде дещо перекомпонований для оптимізації відповідно до сьогоднішніх уявлень про неї. А для більшої автентичності майстра зроблять дамаскування деяких сталевих деталей.

Нагадаємо, що Omega не брала участі в женевському Салоні високого вартового мистецтва і, як і вся Група Swatch, не буде брати участь у Baselworld.