Zenith випускає сет із трьох хронографів з нагоди ювілею моделі El Primero

1969 року світло побачив перший хронограф Zenith El Primero. На знак цього піввікового ювілею мануфактура Zenith випустила сет із трьох хронографів.

1. El Primero A386 Revival, у сталевому 38-мм корпусі та з механізмом El Primero 400. Ця модель найбільш точно відтворює історичний прототип. Останній (ref. A386) був підданий лазерному скануванню, щоб не допустити жодних неточностей у шрифтах, тахіметричній шкалі, формі стрілок та годинникових міток. Єдине суттєве уточнення – вікно із сапфірового скла у задній кришці.

2. Defy El Primero 21, в титановому 44-мм корпусі, приводиться в дію механізмом нового покоління - El Primero 9004. У ньому два спуски, 5-герцовий для поточного часу і 50-герцовий для модуля хронографа, в результаті працює з дискретністю до 0,01 сек. Циферблат частково відкрито.

3. Chronomaster 2 El Primero, у сталевому 42-мм корпусі з чорним керамічним безелем. Тут стоїть калібр El Primero 3600, що забезпечує найбільш незвичайні із трьох моделей особливості хронографа. Червона центральна стрілка – не секундна: вона здійснює один оберт за 10 сек. Секундний лічильник хронографа розташований на “3 годинах” (30-хвилинний – на “6”, секундна стрілка поточного часу – на “9”).

Кількість сетів обмежена півсотнею, окремо моделі не продаються, ціна сету – 50 тисяч швейцарських франків.