SIHH 2017: Girard-Perregaux 1966 WW.TC

Girard-Perregaux належить до тих рідкісних мануфактур, які у своїх годинниках віртуозно поєднують хронографи з функцією відображення світового часу. Приклад такого поєднання моделі серії WW.TC. До речі, у розшифрованому вигляді абревіатура у назві звучить досить переконливо: World Wide Time Control. Характерна риса цього годинника – рифлені заводні головки, розташовані по обидва боки корпусу. Модель 1966 WW.TC хоч і не має функції хронографа, але виглядає не менш елегантно, ніж її попередники, представлені в рамках колекції Traveller.
Особливості управління годинником
Girard-Perregaux 1966 WW.TC ref.49557-11-132-11A

Якщо раніше функція світового часу в годинах могла знадобитися хіба що любителям подорожувати, то сьогодні це обов'язковий атрибут людини, яка прагне бути в курсі всіх останніх трендів.

Перші в колекції 1966 години з функцією світового часу читаються та управляються з вражаючою легкістю. Диск з 24-годинною розміткою, що оперізує годинну шкалу, пофарбований в чорний і білий кольори, щоб користувачеві було зручно розрізняти денний і вечірній (нічний) час. Налаштування годинних показань здійснюється за допомогою двох головок. Заводна головка, розташована біля позначки 3 години, за традицією відповідає за керування поточним часом, а додаткова головка на 9 годинах дозволяє налаштовувати кільце з назвами міст шляхом встановлення потрібного міста на 12-годинній позначці. Час будь-якої з обраних користувачем географічних точок автоматично синхронізується з поточним часом.

Зручний механізм
Girard-Perregaux 1966 WW.TC ref. 49557-11-132-BB6C
Усередині корпусу 1966 WW.TC встановлено мануфактурний автоматичний механізм, розрахований на 46 годин роботи без підзаводу. Особливість механізму, оснащеного додатковим модулем виробництва Girard-Perregaux полягає в тому, що налаштування часу та вибір одного з 24 міст може здійснюватись у будь-якому напрямку. У будь-якому іншому механізмі, оснащеному функцією світового часу, така маніпуляція виключена. Індикатором коректної роботи механізму є мала секундна стрілка, розташована на 6 годинах.
Елегантна естетика Girard-Perregaux
Girard-Perregaux 1966 WW.TC ref. 49557-52-131-BB6C
Модель 1966 WW.TC, укладена в корпус діаметром 40 мм, представлена ​​у двох варіантах виконання: сталь та рожеве золото. Перед нами приклад тієї рідкісної елегантності, яка читається у кожній деталі та буквально приковує до себе погляд. Великий опалово-сріблястий циферблат обрамлений трохи нахиленим безелем з алмазним покриттям. Під сапфіровим склом плавно йдуть характерні для колекції 1966 року стрілки листоподібної форми. Щоб користувач міг час від часу милуватися майстерним оздобленням механізму (англаж, перлове зерно, Женевські хвилі) з тильного боку корпусу встановлена ​​прозора задня кришка.