Повернення легенди: TAG HEUER AUTAVIA

2017: повернення мрії будь-якого колекціонера – легендарного хронографа автогонщиків шістдесятих років Autavia.

Сьогодні цей годинник, що об'єднав у своїй назві AUTomobile (автомобіль) і AVIAtion (авіація), неможливо уявити без безеля, що обертається, великих лічильників, декорованих в техніці azurage, і чорно-білого циферблата для оптимальної зчитуваності показань. Створена у 1962 році, легендарна модель відроджується у нео-ретро стилі на відзначення свого 55-річчя з оновленими функціями та новим мануфактурним механізмом.

Сучасне, але при цьому вірне своїм витокам, нове покоління годинників Autavia втілює дух золотої ери автомобільних перегонів. Ця сучасна колекція годинників, новаторська як і її прототип, зобов'язана своєю появою безпрецедентному інтерактивному опитуванню Autavia Cup, яке пройшло в 2016 році: серед 16 історичних моделей марки більше 50 000 користувачів мережі інтернет вибрали для перевидання годинник Autavia Rindt, який носив знаменитий -1» Йохен Ріндт.

Перегони у нього в крові

Нове покоління годинників Autavia – це більше ніж просто перевидання легендарної моделі, це данина поваги автоспорту як натхненнику оригінальної ідеї, і фірмової точності марки TAG Heuer, як аксіомі технічного прогресу на службі у функціональності. Нова колекція – це актуальні функції та сучасна механіка. Нев'янучий легендарний стиль затребуваний шанувальниками вінтажних хронографів із чоловічим характером. Це годинник справжніх героїв «Формули-1» 1960-х років. Легендарний атрибут гонок, просочений гасом, тютюном та адреналіном. Годинник Autavia вже багато років втілює в собі цей хвилюючий світ, де кожну секунду може статися все, що завгодно!

Створені перемагати

Ефектне повернення на гоночну трасу годинника Autavia є результатом унікального громадського проекту Autavia Cup, організованого навесні 2016 року. Принцип був простий: компанія TAG Heuer звернулася до колекціонерів та шанувальників марки, а також професіоналів вартового мистецтва, запропонувавши їм спільними зусиллями вибрати історичну модель Autavia для перевипуску.
Серед 16 моделей першого покоління Autavia (1960-х років) інтернет-користувачі обрали найулюбленіші. Відбулося два раунди, було зареєстровано понад 50 000 голосів і в результаті з чотирьох фіналістів було обрано одного переможця: розроблена в 1966 знаменита модель Autavia під артикульним номером 2446 Mark 3. Вона отримала назву Rindt, тому що створювалася спеціально для чемпіона «Формули-1 », Йохена Ріндта, який постійно носив цей годинник на своєму зап'ясті.
Дати нове життя культової моделі за допомогою голосів шанувальників – це інноваційний проект, що об'єднує, демонструє важливість думки справжніх поціновувачів і знавців годинникового мистецтва для марки TAG Heuer. Відродження моделі-переможця Autavia Rindt викликало живий відгук серед користувачів соціальних мереж. Новий годинник у модернізованому корпусі з оптимізованим безелем, конічними вушками, чорним циферблатом, трьома білими лічильниками, стрілками прямокутної форми, годинниковими відмітками у формі сірників із полірованої сталі з люмінесцентними вставками народжені перемагати. Один з найбільших пілотів «Формули-1», Йохен Ріндт, як обличчя цієї моделі зробив активний внесок у її популяризацію.

сучасні стандарти

З більш вражаючими, ніж у його попередника розмірами, 42 мм проти 39 мм у 1960 році, з 12-годинною розміткою на безеле та новим мануфактурним механізмом хронографа калібру Heuer-02 останнє покоління годинників Autavia втілює «генетичний код» та художнє оформлення оригінальної моделі але при цьому повністю відповідаючи стандартам сьогодення. Функціональність хронографа відповідає найсучаснішим вимогам: автоматичний калібр, тривалість автономної роботи до 80 годин, покажчик дати на позначці «6 годин» та водонепроникність до 100 метрів. Двонаправлений рифлений безель з чорного алюмінію оточує чорний циферблат із трьома ідеально розміщеними білими лічильниками, оформленими у техніці azurage. Збалансовані покажчики у вигляді сталевих стрілок та накладних позначок з бежевим покриттям Super-LumiNova® сприяють зручності зчитування показань.
Нове покоління годинників Autavia безперечно стане колекційним, адже воно залишається вірним простим і надійним традиціям оригіналу. Ретро-образ по-новому оживає в сучасних рисах: грибоподібні кнопки, рифлена заводна головка, логотип TAG Heuer і ремінець зі штучно зістареної телячої шкіри в стилі вінтаж. Сучасна інтерпретація виконана з віконцем покажчика дати та задньою кришкою із сапфірового скла. Подібно до патини на старовинному годиннику, люмінесцентне покриття відкидає бежеві відблиски в колір відстрочки ремінця. Модель у нео-ретро стилі має характерне для того часу розташування лічильників згідно з правилом «1/3 – 2/3», розробленим Джеком Хойєром для зручності зчитування показань та точності вимірювань.

Бонус для пуристів

Напис Heuer-02 над віконцем покажчика дати розкриває одну з головних інновацій цієї сучасної колекції: мануфактурний механізм хронографа нового калібру Heuer-02 з частотою 4 Гц і запасом ходу до 80 годин. Автоматичний механізм товщиною всього 6,9 мм складається з 233 деталей і оснащений колонним колесом і вертикальною системою зчеплення. Прикрашений традиційним оздобленням, мануфактурний механізм TAG Heuer можна розглянути через задню сапфірову кришку в той час, як з боку циферблату погляд приковують великі лічильники, що відрізняються прекрасною свідченнями.

Шанувальники оригінальної моделі Autavia вже вражені цим годинником у нео-ретро стилі. Нова модель дбайливо зберігає стиль і двох свого прототипу, натхненого автоспортом. Ідеальні пропорції, стильне оформлення, обробка лічильників, зручність читання і чарівність безеля, що обертається - у цих годин є все. Бонусом для справжніх пуристів стане варіант на вибір: ремінець із штучно зістареної телячої шкіри каштанового кольору з відстрочкою або натхненний стилем шістдесятих 7-рядний браслет зі сталі зі ланками у вигляді рисових зерен. Годинник Autavia на зап'ясті – рушійна сила нестримних героїв стилістичного світу «Славного тридцятиліття».

Витоки хронографа Autavia

Щоб краще зрозуміти зв'язок хронографа Autavia із автоспортом, зробимо короткий огляд його історії. В 1933 Хойєр розробляє перший бортовий лічильник для гоночних автомобілів і літаків: хронограф Autavia. Його назва, що поєднує в собі AUTomobile (автомобіль) та AVIAtion (авіація), також оригінальна як і його функції хронометражу. Через три десятиліття, в 1962 році Джек Хойєр, представник четвертого покоління Хойєрів, створив свій перший спортивний хронограф зі шкіряним ремінцем. Інноваційна відмінність: безель, що обертається. Нова колекція моделей отримала горду назву Autavia. Численні каталожні варіанти хронографа, випущені до 1986 року, мали справжній успіх і до сьогодні є найбільш затребуваними колекціонерами.

Для багатьох годинник Autavia більше асоціюється з автомобілем, ніж авіацією. Рекламні особи цього хронографа? Найвідоміші пілоти «Формули-1» 1960-х та 1970-х років. Йо Зіфферт, Маріо Андретті, Йохен Ріндт, Дерек Белл, Клей Регаццоні, Жіль Вільнев, Жакі Ікс, Емерсон Фіттіпальді, Грем Хілл, Маріо Андретті, Бьорн Вальдегорд і навіть сам Стів МакКвін носили їх на зап'ястя. На той час годинник Autavia стає невід'ємним аксесуаром чемпіонів. Крім виробників сигарет, Джек Хойєр стає першим неавтомобільним спонсором «Формули-1». Випробовуючи щирий інтерес до автомобілів та володіючи неймовірним чуттям у галузі маркетингу, цей далекоглядний бізнесмен встановлює міцний зв'язок між годинниковою маркою та автоспортом.

На зап'ясті чемпіонів «Формули-1» годинник Autavia стає символом сексуального, хвилюючого та небезпечного світу автомобільних перегонів. В епоху, коли автоспорт є вибухонебезпечною сумішшю азарту і гострих відчуттів, пілоти швидкісних болідів завойовують серця шанувальників. Сильні емоції посилюються гострим усвідомленням небезпеки: на асфальті гоночної траси гонщики, затиснуті у своїх болідах, щосекунди ризикують своїм життям. Цей спорт надзвичайно небезпечний, а середня тривалість життя пілотів дуже коротка. Вони рухаються силами природи та гарячим темпераментом. Живучи на повну силу, без розрахунку і постійно ризикуючи, ці зірки, що стрімко летять своєю блискучою траєкторією, вибирають годинник Autavia за універсальність, міць і надійність. Саме так творяться легенди.

Багатогранна легенда

Легендарна модель легко дізнається за унікальним суворим дизайном. З іншого боку, хронограф Autavia збудував свою репутацію завдяки численним варіантам виконання. Два чи три лічильники, різні шкали на безеле, моделі з індикацією всесвітнього часу (GMT), для дайвінгу чи моделі для армії… його варіативність розпалює інтерес колекціонерів. Спочатку модель Autavia була класичною та випускалася в основному в чорно-білій гамі.

Вона забарвлена ​​у стилі 1970-х років, як і автомобілі того часу. За 55 років дизайн цього історичного хронографа постійно розвивався з урахуванням тенденцій та технічних інновацій. Дотримуючись стилю своїх попередників, новий годинник Autavia виконаний у розмірі, що значно перевищує розмір історичного годинника. Воскресаючи у нашій пам'яті минуле, вони повноцінно живуть у теперішньому.