Zenith представив Chronomaster Revival Safari у зеленому кольорі

Зелений колір, зважаючи на все, найбільш стійкий з головних тенденцій 2021 року. Ось і швейцарська годинникова мануфактура Zenith пофарбувала у природні тони свою рідкісну, історичну модель.

Взагалі, відродити прототипи родом із 1969 року марка вирішила 2019-го на честь 50-річчя легендарного калібру El Primero. Готуючись до ювілею, годинники довго копалися в архівах і знайшли багато цікавого. Серед іншого здули пил із прототипів під кодовими назвами А384, А385 та А386. Якщо 86-та отримала в результаті масовий випуск і впізнаваність, то корпуси 84-го та 85-го залишилися в тіні. Так чи інакше обидва корпуси відродили у лінійці Chronomaster Revival. Зараз у колекції досить різних варіантів, але найсвіжіша інтерпретація фірмового вінтажного хронографа – модель Chronomaster Revival Safari.

Геометрія та пропорції сучасного хронографа ідентичні історичній моделі A384, відрізняється лише зовнішній вигляд корпусу. Замість нержавіючої сталі Safari виготовлений із титану. Корпус, включаючи прикрашену зіркою заводну голівку та кнопки-помпи, виконаний у приглушеному кольорі, підданому піскоструминній обробці для акценту темних відтінків титану, які поглинають, але не відбивають світло.

Циферблат Chronomaster Revival Safari демонструє відтінки від темно-оливково-зеленого до більш прохолодних ялинових тонів та теплим люмінесцентним покриттям Super-LumiNova бежевого кольору на накладних маркерах та стрілках, люмінесцентне покриття Super-LumiNova теплого стріл. Циферблат вигідно підкреслюють контрастну чорну тахіметричну шкалу. Ремінь з каучуку з ефектом плетіння кордура виконаний у тому ж хакі-відтінку, що і циферблат, і фіксується титановою титановою застібкою з мікропіскоструминною обробкою. Усередині цього вінтажного за стилем, але абсолютно сучасного та стильного хронографа б'ється автоматичний високочастотний калібр El Primero, видимий через задню кришку корпусу. Це найближча оригінальна версія механізму, який випускається з 1969 року і поступово вдосконалюється. Ремінь із каучуку з імітацією Cordura виконаний у тому ж коричнево-зеленому кольорі, що й циферблат, кріпиться до матової застібки з титану.

Годинник працює під керуванням автоматичного високочастотного калібру El Primero з хронографом, механізм можна спостерігати через задню кришку корпусу. Випускається з 1969 року і поступово розвивається протягом багатьох років, це найближча версія оригінального механізму хронографа.